På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Kan 5000 fiskebåter elektrifiseres?

Arrangør
Elektroforeningen (EFO), Nelfo, Bellona, Siemens
Dag
Tirsdag 15/8 2017 07:25 - 10:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Klima og miljø , Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Eureka kompetanse
 


Om arrangementet

Bellona, Elektroforeningen, Nelfo og Siemens inviterer til frokostmøte om elektrifisering av Norskekysten. Vi har tidligere sett på elektriske ferger (2015) og landstrøm (2016). I år stiller vi spørsmålet om 5000 fiskebåter kan elektrifiseres?

Du møter leder av Bellona, Frederic Hauge, leder av Stortingets energi- og miljøkomite, Ola Elvestuen (V), leder av landsstyret i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen - og mange, mange flere. 

Norge har en stor kystfiskeflåte, med aktivitet langs hele norskekysten. Mange av båtene begynner å bli gamle. Kanskje er det en mulighet for elektrifisering? Kystfiskeflåten har et driftsmønster som passer godt med samfunnets øvrige bruk av elektrisitet. De er på havet om dagen og ligger til kai om kvelden og natten, når strømforbruket forøvrig er lavt. 

Kan 5000 fiskebåter elektrifiseres? Hva trengs av ladeinfrastruktur i norske fiskerihavner? Hvordan kan dette finansieres? Hva kan det bety av arbeidsplasser i norsk verftsindustri og blant norske leverandører? Og kan verdens mest miljøvenlige fiskebåter bidra til økt kvalitet og verdi på sluttproduktet?

På frokostmøtet vil vi presentere en rykende fersk studie av potensialet for elektrifisering av kystfiskeflåten. Det blir faglige innlegg, politisk debatt og gode muligheter for kommentarer og spørsmål fra publikum.

Vi håper å se deg!

Møtestart 08.00. Møteslutt 10.00. Frokost fra 07.30.

 

Kontaktperson:
Per Øyvind Voie, Næringspolitisk direktør, Elektroforeningen (EFO), 97665446, per@efo.no
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
578