På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Kunstnernes kulturdebatt : Alt kan konkretiseres

Hovedprogram
Arrangør
Kunstnernettverket
Dag
Fredag 18/8 2017 13:00 - 14:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Kultur , Politikk
Språk
Norsk
Sted
Bakgården
 


Om arrangementet

Hvordan stiller partiene seg til en ny Kulturmelding og vilkårene for at vi skal ha yrkesaktive kunstnere i Norge? Og hva mener politikerne om kunstnernes viktigste lov, Åndsverkloven? Deler av det nye lovforslaget  ble gjenstand for massiv motstand fra kunstnerne da den ble lagt frem for Stortinget i vår. Nå er hele forslaget til ny åndsverklov utsatt og vi benytter anledningen til å diskutere de prinsipielle sidene ved det nye lovforslaget. Hvilke føringer for fremtiden lover de forskjellige partiene om kunstnernes vilkår? 

Vi plukker opp tråden fra Kulturrådets debatt på tirsdag og gir nå politikerne mulighet til å utdype sin kunstnerpolitikk i oppløpet mot stortingsvalget. Kunstnerpolitikk har vært et forsømt område gjennom mange år, og inntekten til kunstnere har gått ned det siste tiåret. Det blir ingen ny kunst uten at vi har kunstnere som kan leve av å skape den. Det kreves politisk bevissthet i forhold til et kunstnerskap og dets publikum – altså folket; utdannelse, dannelse og produksjon. Konsekvensene av å ikke ha en tydelig kunst- og kulturpolitikk blir et fattig folk. Vi spør politikerne om hva de konkret vil gjøre for at Norge skal fortsette å ha skapende og produserende kunstnere, og hvilket ansvar mediene har i forhold til å eksponere norsk kunst og musikk.

Velkommen til en glo’heit og konkret kunstnerdebatt!

I panelet:

  • Svein Harberg, Høyre, leder i Stortingets Famile- og kulturkomité
  • Geir Jørgen Bekkevold, KrF, nestleder i Stortingets Famile- og kulturkomité
  • Ola Elvestuen, nestleder i Venstre

Representanter fra Arbeiderpartiet, SV og SP vil bli kunngjort så snart de er bekreftet.

Veslemøy Hedvig Østrem vil være moderator og lede debatten. 
Etter seks år i Aftenposten som journalist, mellomleder og sist avdelingsleder for politikk og økonomi der hun blant annet hadde ansvaret for Panama Papers, er hun nå eventansvarlig i Aftenposten. Hun har mange år bak seg som journalist og redaksjonell leder også innen kulturfeltet. Østrem har studert kjønn og kultur litteratur og journalistikk. 

Den trønderske multikunstneren Ståle Gerhardsen er også til stede for å livetegne debatten i et visuelt referat. 

Kunstnernettverket samler 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge. Samlet har disse forbundene om lag 26 000 medlemmer. Nettverket er et forum for landets kunstnerorganisasjoner, og et sted hvor organisasjonene kan søke alliansepartnere i ulike saker.

Kontaktperson:
Beate Styri, Kommunikasjonsansvarlig, NKF, Kunstnernettverket, 90606661
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
232