På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Miniforedrag: Verdens største e-helsesystem: Når mobilen redder liv

Arrangør
Universitetet i Oslo
Dag
Onsdag 15/8 2018 15:00 - 15:30
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Forskning , Helse
Språk
Norsk
Sted
M/S Sunnhordland
Stedsbeskrivelse:
Matmessen
 


Om arrangementet

Store sykdomsutbrudd bekjempes raskere ved tidlig oppdagelse og effektiv respons. Digital helseinformasjon på mobilen kan være avgjørende.

Verdens største e-helsesystem har sitt opphav i Norge og Universitetet i Oslo (UiO). En norsk forskergruppe har utviklet et unikt IT-system, DHIS2, som i dag brukes av 67 utviklingsland over hele verden. Ved å benytte åpen kildekode (open source) gjør UiO DHIS2 tilgjengelig som et «Global Public Good».

Professor og informatiker Kristin Braa forteller om DHIS2 har revolusjonert innsamling og bruk av helsedata og om hvordan land bruker mobilen for å registrere livsviktig helseinformasjon, blant annet for HIV, tuberkulose og malaria. DHIS2 kan brukes på PC, smarttelefon og som en enkel SMS-løsning. Mobile løsning er laget slik at det også fungerer når internettforbindelsen er dårlig.

Globale helseaktører som NORAD, Global Fund, PEPFAR (USA), Unicef, Bill and Melinda Gates Foundation og Gavi investerer over 80 millioner norske kroner årlig i DHIS2. Siden 1. desember 2017 har Institutt for Informatikk ved UiO hatt status som offisielt samarbeidssenter for Verdens Helseorganisasjon (WHO) for “Innovation and Implementation Research for health information systems strengthening”.

Medvirkende
  • Kristin Braa, Professor, Institutt for informatikk, UiO
Kontaktperson
Eva Michelsen Ekroll, Kommunikasjonsrådgiver, Universitetet i Oslo, 97538447, evamek@mn.uio.no
Twitter:
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
1663