På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Bærekraftig oppdrettsnæring - fra soya til bærekraftige fõrråvarer

Arrangør
Framtiden i våre hender
Dag
Torsdag 16/8 2018 14:30 - 16:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Klima og miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Stedsbeskrivelse:
Lille Torungen/Sandvigen
 


Om arrangementet

Norsk oppdrettsnæring har store utfordringer knyttet til bærekraftige fôrråvarer. En femtedel av fôret består av soya fra Brasil. Soyaindustrien i Brasil bidrar til avskoging, landkonflikt og helseskader blant befolkning og arbeidere grunnet verdens største bruk av farlige sprøytemidler. 

Produksjonen av soya og andre vegetabilske råvarer i laksefôret krever store mengder gjødsel, og i dag står oppdrettsnæringen for det største tapet av fosfor i Norge. Fosfor er en ikke-fornybar ressurs som det finnes begrensede mengder av i tilgjengelig form på jorda. 

På dette seminaret ønsker vi å belyse hvilke muligheter Norge har i oppbyggingen av en fôrråvareindustri, og mulighetene for gjenvinning av fosfor i fiskeslammet. 
 

Medvirkende
  • Mark Taylor, UiO/Fafo
  • Kari Kolstad, Foods of Norway/NMBU
  • Alexander Solstad Ringheim, Invertapro
  • Mads Martinsen, Skretting
  • Håvard Wollan, Biokraft
  • Roy Angelvik, Næring- og Fiskeridep (FrP)
  • Torgeir Knag Fylkesnes, SV
  • Ruth Grung, Ap
  • Tom Christer Nilsen, Høyre
  • Anja Bakken Riise, ordstyrer, Framtiden i våre hender
Kontaktperson:
Ida Thomassen, Framtiden i våre hender, 97515711, ida@framtiden.no
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
613