På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette arrangementet er avlyst

Vil globale mål ramme norske interesser. Debatt om samstemt norsk politikk for global utvikling

Arrangør
Fafo
Dag
Torsdag 16/8 2018 09:30 - 10:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Politikk , Klima og miljø
Språk
Norsk
Sted
MS Sandnes
Stedsbeskrivelse:
Fafobåten, 1. klassesalongen
 


Om arrangementet

Regjeringen har som målsetning at ulike politikkområder ikke skal undergrave hverandre for å oppnå globale mål for bærekraftig utvikling. Men hvor langt er vi villige til å strekke oss om dette går på bekostning av viktige norske politiske og økonomiske interesser - og truer vår egen velferd? Vi har invitert representanter fra Utenriksdepartementet, Norad og sivilsamfunn til en debatt om temaet på Fafobåten.

Å sikre en samstemt politikk for global utvikling har lenge vært uttrykt som et prioritert område av norske regjeringer. Temaet har fått ekstra aktualitet i forbindelse med Norges forpliktelse til å følge opp FNs bærekraftsmål, og en samstemt politikk for utvikling ble i den forbindelse spesielt nedfelt som målsetning i samarbeidsplattformen til den sittende regjeringen (Jeløya-plattformen).

Til tross for den uttalte satsingen over lengre tid, viser en ny evalueringsrapport utarbeidet av Fafo og Prio på oppdrag fra Norads evalueringsavdeling at få konkrete tiltak har blitt satt i verk for å sikre samstemthet det siste tiåret. For å endre på dette har regjeringen nylig opprettet et Samstemthetsforum for å øke bevisstheten om hvordan ulike deler av norsk politikk påvirker utviklingspolitikken, og for å foreslå tiltak for bedre samstemthet. I tillegg har Stortinget anmodet regjeringen om å legge fram et opplegg for en samstemthetsreform i løpet av 2018.

Et sentralt spørsmål i forhold til de nye initiativene er imidlertid om de vil kunne føre til bedre resultater sammenlignet med tidligere initiativer - og hva som eventuelt taler for og imot dette? 

Fafo har tilsammen 29 arrangementer på Fafo-båten onsdag og torsdag under Arendalsuka. Se hele programmet på: fafo.no/arendalsuka

Medvirkende
  • Svein Erik Stave, Fafo
Kontaktperson:
Jon Lahlum, Fafo, 90667008, jon.lahlum@fafo.no
Twitter:
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
157