På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Norge må fullrigges for framtida: Fisk fra veg til sjø!

Arrangør
Tenketank Midt-Norge Sjø
Dag
Tirsdag 14/8 2018 16:00 - 18:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Næringsliv , Partipolitikk
Språk
Norsk
Sted
Fullriggeren Sørlandet
 


Om arrangementet

Våre politikere peker på havet og kysten som garantisten for velferdsstaten. Norsk sjømatnæring er den viktigste driveren, og produserte i fjor 2,6 millioner tonn sunn mat fra havet. 95 prosent går til eksport.

Foreløpig er den politiske vekstambisjonen om en femdobling av norsk sjømatproduksjon for Kyst-Norge, langt større enn evnen til å legge til rette for framtidig transportkapasitet. I Tenketank Midt-Norge Sjø utvikler ledende havbruksaktører, rederier og lastebileiere framtidens transportløsninger for bærekraftig vekst på kysten, sammen med tre fylkeskommuner, 34 kommuner, fire havner og Miljøstiftelsen Bellona.

Tenketanken utfordrer nå stortingspolitikerne:

Verdens beste og mest miljøvennlige skip bygges av verft i et land med en ambisjon om å bli verdens fremste sjømatnasjon. Når framtidig verdiskaping skal skje langs kysten, er det da naturlig og riktig at statlige samferdselspenger utelukkende investeres i innlandstransport?

Om bord i fullriggeren Sørlandet vil de foreløpig resultatene av arbeidet Tenketank Midt-Norge Sjø bli presentert og vi inviterer representanter for næringene og politikere til debatt.

Innledere fra Nord-Trøndelag Havn, Kystverket, Grønt Kystfartsprogram og aktører fra sjømatnæringen.

Paneldebatt med bla. statssekretær Roy Angelvik i Nærings- og fiskeridepartementet, stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) og tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap).

Kontaktperson:
Jan Kjetil Paulsen, Prosessleder, Tenketank Midt-Norge Sjø, 97522100, jkp@bellona.no
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
1100