til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Ungdoms kosthold- neste generasjons helse?

Arrangør
Universitetet i Agder
Dag
Tirsdag 14/8 2018 14:00 - 14:45
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse , Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
 


Om arrangementet

Nyere forskning tyder på at ernæring i tiden før unge mennesker blir foreldre, kalt «preconception», er en svært viktig fase med tanke deres barns helse og utvikling. For å fremme god helse for neste generasjon, må vi derfor begynne allerede med ungdommen. Vi vet at kostholdet endres i negativ retning fra barneår til ungdomsår. Vi vet at 25 prosent av unge gutter og jenter er overvektige. Vi vet at mange ungdommer har for lavt inntak av grønnsaker og fisk. Veldig mange har også for lavt inntak av jod og jern. Informasjon og tilrettelegging for et godt kosthold i disse årene er viktig, og dagens ungdom blir beskrevet som generasjonen som ikke kan lage mat, noe som er helt avgjørende for å ha et godt kosthold. Hva kan og bør vi som samfunn gjøre med disse utfordringene?

 

 

Medvirkende
  • Nina C. Øverby, Professor, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, UiA
  • Åse Michaelsen, Eldre- og folkehelseminister
  • Liv Elin Torheim, Leder for Nasjonalt råd for ernæring, OsloMet
  • Kai Steffen Østensen, Student, UiA
  • Ane Eliassen, Nyutdannet lærer, UiA
  • Frøydis N. Vik, Moderator
Kontaktperson
Gerd Elisabeth Pusey, Universitetet i Agder, 91789259
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
2131