På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Må kokken være norsk? Arbeidsinnvandring og fagopplæring i hotell- og restaurantbransjen

Arrangør
Fafo
Dag
Onsdag 14/8 2019 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Arbeid , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
M/S Sandnes
Stedsbeskrivelse:
Fafobåten, Festsalen
Antall plasser i lokalet
150
 


Om arrangementet

Det er stort behov for faglærte kokker og servitører i hotell- og restaurantbransjen. Men interessen for å ta utdanning i restaurant- og matfagene blant ungdom synker. Andelen utenlandske arbeidstakere i bransjen har økt betydelig de siste årene. Hva er årsak, og hva er virkning? Hvordan påvirkes kvaliteten i tjenestene av økt innslag av utenlandsk arbeidskraft? Hvordan påvirkes den matfaglige kompetansen i Norge på sikt?

Medvirkende
  • Hans Petter Klemmetsen, Daglig leder, Smag & Behag
  • Jørn Brødholt, Daglig leder, Opplæringskontoret for resepsjon- restaurant- og matfag i Agder
  • Tove Nævisdal, Avdelingsleder, Arendal kommune
  • Anna Hagen Tønder, Forsker, Fafo
  • Jon Erik Dølvik, Forsker, Fafo
  • Ståle Østhus, Forsker, Fafo
Kontaktperson:
Jon Lahlum, Fafo, 90667008, jon.lahlum@fafo.no
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
303