Må kokken være norsk? Arbeidsinnvandring og fagopplæring i hotell- og restaurantbransjen
Arrangør
Fafo
Dag
Onsdag 14/8 2019 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Arbeid
, Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
M/S Sandnes
Stedsbeskrivelse:
Fafobåten, Festsalen
Antall plasser i lokalet
150
Om arrangementet
Det er stort behov for faglærte kokker og servitører i hotell- og restaurantbransjen. Men interessen for å ta utdanning i restaurant- og matfagene blant ungdom synker. Andelen utenlandske arbeidstakere i bransjen har økt betydelig de siste årene. Hva er årsak, og hva er virkning? Hvordan påvirkes kvaliteten i tjenestene av økt innslag av utenlandsk arbeidskraft? Hvordan påvirkes den matfaglige kompetansen i Norge på sikt?
Medvirkende
Hans Petter Klemmetsen, Daglig leder, Smag & Behag
Jørn Brødholt, Daglig leder, Opplæringskontoret for resepsjon- restaurant- og matfag i Agder