Smittevern

Kjære publikum - sammen holder vi Arendalsuka smittefri! 

Det skal være trygt å være i byen og delta på arrangementer under Arendalsuka. Husk å vise hensyn og  følge smittevernsreglene.

  • Hold deg hjemme dersom du er syk. Vanlige og tidlige koronasymptomer er hodepine, sår hals, rennende nese, feber og hoste.

  • Hold avstand til andre

  • Følg arrangørenes krav til registreringsplikt, koronasertifikat og andre smitteverntiltak.

  • Last ned og bruk Smittestopp-appen.

Dette gjør arrangørene og Arendalsuka for å hindre smitte:

  • Alle arrangører er selv ansvarlig for at smittevernreglene følges på sitt arrangement. Se informasjon om smittevern til alle arrangører.
  • Alle arrangementer har plass til et maks antall deltakere for å sikre avstand mellom publikum. Dette antallet finner du i programmet på hvert arrangement. 
  • Arendalsuka tilrettelegger for bruk av koronasertifikat og tilbyr testing til dem som trenger det for å få grønt sertifikat. 
  • På Arendalsukas jubileumsscener hjelper vertskapet med registrering av deltakere. De hjelper også med å hindre trengsel på vei inn og ut av arrangementet.

Krav til registrering

Alle arrangementer under Arendalsuka er åpne for alle og har gratis inngang. Det betyr at det ikke er forhåndspåmelding eller billetter til arrangementene.  

I år vil det imidlertid være krav til registrering av publikum ved inngangen til arrangementene. Vi ber deg derfor om å ha QRkode-leresen på mobilen klar før du kommer. Da går det fortere og du hjelper til med å unngå kø ved inngangene. 

Koronasertifikat

Det er ikke et generelt krav til koronasertifikat under Arendalsuka, men den enkelte arrangør kan selv velge om de av praktiske grunner ønsker å kreve dette. 

Du må derfor være forberedt på at noen arrangementer vil kreve at du har grønt koronasertifikat. Sjekk at du har ditt koronasertifikat lett tilgjengelig via HelseNorge-appen før du kommer. Hvis du ikke har grønt koronasertifikat kan du ta en hurtigtest på Arendalsukas teststasjon. Negativ test gir grønt pass i 24 timer. 

Teststasjon for koronasertifikat

Arendalsukas teststasjon finner du i Peder Thomassons gate ved inngangen til gågaten.

Åpningstider:
Mandag, tirsdag og torsdag: kl. 12.00 til 19.00
Onsdag kl. 11.00 til 19.00 

Mandag har vi også en teststasjon på Fløyheia i forkant av partilederdebatten. Sted: parkeringsplassen på taket over parkeringskjelleren, åpent fra kl. 20 til 21.

Det er åpnet både for timebestilling og drop-inn. Bestill time her.

Ler mer om koronasertifiktatet på helsenorge.no og se hvordan hvordan du bruker koronasertifikatet for å komme inn på arrangementer.

Inngang til arrangementer i hovedprogrammet

Arendalsuka krever ikke koronasertifikat til arrangementene i hovedprogrammet, med unntak av disse arrangementene:

Partilederdebatten mandag 16. august

Vi krever grønt koronasertifikat og plassanvisning for å komme inn på partilederdebatten på Fløyheia. Les mer om dette i programmet.

Jubileumsscenen Bakgården

Arrangementene som er en del av jubileumsscenen Bakgården krever grønt koronasertifikat.

 

 

 

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen