På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

10 år - 10 jubileumsscener

I 2021 er Arendalsuka 10 år. Vi feirer dette med 10 jubileumsscener og inviterer alle til å søke om å delta. Det blir fysiske scener i Arendal og det blir digitale sendinger i særklasse. Alt tilpasset den hverdagen vi har i august neste år.  

Jubileumsscenene vil stå for bredde og kvalitet, både når det gjelder hvem som fyller scenen og hva som presenteres der. Hovedprogrammet og Arendalsuka Ung får sin naturlige plass på scenene, men vi åpner også for andre. 

Hvilken scene passer for dere? 

Hver jubileumsscene får sin spesielle utforming som gir en naturlig ramme til forskjellig type arrangementer. Vi ønsker at alle – store og små virksomheter, organisasjoner og politiske partier - skal kunne finne sin scene under Arendalsuka. Les beskrivelsen av hver scene og se hvilken som passer for dere og det dere har på hjertet. 

Søke om å få plass på scenene fra desember

Vi åpner for å søke om plass på jubileumsscenene i begynnelsen av desember. Da vil vi legge ut et søknadsskjema her. Søknadene blir vurdert fortløpende.  

Noen av scenene er forbeholdt Arendalsukas hovedprogram og Arendalsuka Ung. Les mer om hvordan dere kan komme med innspill til hovedprogrammet og ung-programmet. 

Praktisk informasjon om scenene

I god tid før vi åpner for søknader vil vi gi nærmere informasjon om retningslinjer, pris, fasiliteter og tekniske løsninger for hver enkelt scene.  

De 10 jubileumsscenene

Hovedscenen i Store Torungen 

Fra hovedscenen presenterer Arendalsukas hovedprogram noen av årets viktigste og mest aktuelle debatter og samler sterke politikere, fagfolk og meningsmotstandere. 

Hovedscenen er en teater- og konsertsal i Arendal kultur- og rådhus med opptil 700 sitteplasser. Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen.

Valgscenen på Kanalplassen 

Fra Kanalplassen får alle stortingspartier sin egen partitime der de kan fortelle hvorfor de bør få nettopp din stemme under årets valg.  

Valgscenen er et utendørs amfi med overbygd scene midt i sentrum. Antall sitteplasser skaleres etter smittesituasjonen.

Ung-scenen på Torvet  

Deltakelse fra barn og ungdom er viktigere for demokratiet vårt enn noen gang. Ønsker din organisasjon å bidra til å styrke de unges engasjement? Ung-scenen er deres.  

Ung-scenen er en overbygd scene med stoler eller benker utendørs. Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen.

Kultur og dialog i Bakgården

En intim scene for kultur og dialog som gjør deg litt klokere.  Bakgården gir en unik stemning til kulturdebatter, gode samtaler og konserter. 

Scenen er i gårdsrommet til en bygård på Tyholmen. Du sitter under tak hvis det regner. Opptil 200 sitteplasser på klappstoler og benker.  Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen.

Kinosalen - en bærekraftig fremtid  

Vi inviterer til felles innsats for en bærekraftig fremtid. Hvordan vil din virksomhet eller organisasjon bidra?

Kinosal 1 har opptil 260 sitteplasser.  Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen.

Demokrativerksted 

Trenger vi demokratiet? Er demokratiet i fare? Hva betyr demokrati for deg? Demokrativerkstedet blir en kreativ scene der vi inviterer til prosesser, workshops og andre type aktiviteter. 

Et telt med løs snipp - plassert nær bryggekanten og grønne plener i Kittelsbukt. Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen. 

Politiker i glassheisen  

Vi utfordrer politikere på et aktuelt tema mens de kjører Arendals nye glassheis opp til Fløytorget. Turen tar 17 sekunder – unngår de å "sitte fast i heisen" på veien opp?

Vel oppe på toppen fortsetter debatten på Fløytorgets utescene.  

Teltscenen på Ferjekaia 

Hvilket samfunnstema brenner din organisasjon for? På teltscenene kan dere invitere opp til debatt. Vi prioriterer organisasjoner som samarbeider med flere.  

Teltscenen har opptil 120 sitteplasser. Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen. 

Frivillighetsscenen

Scenen for frivillige foreninger med mye på hjertet, men mindre på bankkontoen.  

Frivilligscenen er et telt på Kløckers plass med opptil 50 sitteplasser. Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen. 

Appellscenen på Teaterplassen 

Har du en sterk oppfordring til handling eller et budskap du brenner for. Du får 10 jubileumsminutter på å overbevise dine tilhørere.​

En enkel overbygd scene i en liten, grønn park på Tyholmen. Sitteplasser utendørs. Antall plasser skaleres etter smittesituasjonen.