Fredsprisvinnere til Arendalsuka

Arendalsuka

Arendalsuka har inngått et samarbeid med Nobelinstituttet om å invitere vinnere av Nobels fredspris til Arendalsuka. Målet er å ha en tidligere vinner av fredsprisen på besøk under Arendalsuka hvert år fremover. 

- Dette samarbeidet er vi veldig glad for! Det gir oss en helt unik mulighet til å utvide Arendalsukas internasjonale perspektiv. Det er duket for både utfordrende og gode møter med mennesker som har gjort en innsats av så stor betydning at de er hedret med verdens mest prestisjetunge fredspris, sier Harald Stanghelle, leder av Hovedprogramkomiteen i Arendalsuka.

- Nobelinstituttet og Nobelkomiteen ser frem til samarbeidet med Arendalsuka, som vi tror vil bidra til å skape enda sterkere interesse og engasjement for fredsprisen, sier direktør Olav Njølstad .

Nobelinstituttets direktør legger til:

- Samarbeidet vil by på spennende gjensyn med tidligere fredsprisvinnere som fortsatt har mye på hjertet. Vi er overbevist om at fredsprisvinnernes deltakelse på Arendalsuka kommer til å berike det offentlige ordskiftet om internasjonale spørsmål i Norge i årene som kommer.

Leder av Arendalsukas råd, ordfører Robert Nordli, kommenterer samarbeidet slik:

- I år er det tiende gang vi arrangerer Arendalsuka. En finere og sterkere gave til jubileet er det vanskelig å tenke seg.

 

Kontaktperson for ytterligere opplysninger:
Harald Stanghelle mobil: 9060 0006

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen