Gjør det enkelt og rimelig

Det behøver slett ikke koste mye å arrangere et interessant arrangement som får godt besøk under Arendalsuka. Vår arrangementsguide gir deg gode råd til hvordan du kan planlegge og gjennomføre arrangementet.

Som alltid lønner det seg å være ute i god tid. Nedenfor gir vi deg noen tips til hvordan du planlegger for å få mest ut av pengene dine.

Finne et lokale

Du kan finne arrangementslokaler i alle prisklasser – fra 2 timers debattmøte på en hyggelig cafe for kr. 1000,- til store, profesjonelle konferansesaler til kr. 13 000,- for 2 timer. Kanskje din organisasjon har et kontor eller en samarbeidspartner som kan hjelpe med et rimelig lokale? Arendalsuka tilbyr også rimelige alternativer. Det lønner seg å være tidlig ute. Se vår oversikt over arrangementssteder.

Invitere politikere til arrangementet

Ønsker du en politiker som deltaker til ditt arrangement? Dere behøver ikke hjelp av et byrå for å invitere politikere til arrangement. Partiene har kontaktpersoner som koordinerer alle henvendelser om dette og invitasjonene blir behandlet på lik måte - enten det kommer fra en liten organisasjon eller et stort kommunikasjonsbyrå. Jo tidligere du er ute og jo flere du samarbeider med, jo større er sjansen for at ditt arrangement blir prioritert.

For å invitere en politiker, fyller du ut et skjema og sender dette til koordinatoren. 

Markedsføring

Det er viktig at du selv markedsfører ditt arrangement, i tillegg til at det er oppført i programmet. Dette kan du gjøre rimelig gjennom sosiale medier og e-postmarkedsføring. Bruk ditt eget nettverk og samarbeid gjerne med andre om å brukes deres.

8 tips til  et rimelig og bra arrangement

  • Å booke et sted til ditt arrangement koster fra en tusenlapp og oppover. Orienter deg i oversikten over arrangementssteder på nettsiden vår.
  • Blir du kontaktet av noen som tilbyr deg et sted å arrangere arrangementet ditt - ikke hopp på det første og beste. 
  • Så lenge publikum hører det som blir sagt behøves ikke fancy teknikk som lys og lyd. Vil dere strømme arrangementet holder det ofte med en smarttelefon på et stativ. 
  • Hvis dere har lyst kan det være hyggelig å tilby en kaffe til publikum, men mer enn det behøves ikke.
  • Bruk sosiale medier og eget nettverk til å nå ut til målgruppen i forkant.
  • Samarbeid med andre aktører! Arbeidet med planlegging og gjennomføring fordeles - det gjør også kostnadene. 
  • Det finnes hus og leiligheter til leie i alle prisklasser. Det er oftest større tilbud enn etterspørsel, bruk tid til å orientere deg. Et tips er rimelig overnatting på Hove leirsenter, 15 minutter fra Arendal sentrum i bil.
  • Viktigst av alt: Det er innholdet som er viktig – ikke de fancy rammene.

Ta gjerne kontakt

Vi ønsker at det skal være enkelt og mulig for alle å delta under Arendalsuka og tar gjerne imot spørsmål hvis dere lurer på noe. Send oss en e-post til post@arendalsuka.no.

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen