Til deg som leier ut arrangementssted

Oversikt over arrangementssteder

På vår nettside har vi samlet en oversikt over mulige arrangementssteder under Arendalsuka. Denne oversikten inneholder:
 • Navn på arrangementsstedet
 • Antall plasser
 • Pris (pluss info om hva prisen inkluderer av teknisk utstyr m.m).
 • Universell utforming (rullestoltilpasset lokale og WC, evt. teleslynge)
 • Servering: Ja/nei
 • Kontakt/nettside

Hvis du har et arrangementssted som du ønsker å få inn i denne oversikten, ber vi deg sende oss en e-post med disse opplysningene til post@arendalsuka.no

Prisnivå på leie av lokaler

Åpenhet rundt priser er et virkemiddel for å synliggjøre det reelle prisnivået under Arendalsuka. Vi ber arrangørsteder melde inn utleiepriser til oss på post@arendalsuka.no innen 1. mars 2020. Vi publiserer prisene fortløpende på hvert arrangørsted på vår oversikt over mulige arrangementssteder.
 
Vi oppfordrer alle til å bidra til at prisnivået for lokalleie og servering holder et fornuftig nivå under Arendalsuka. Det gjør vi fordi Arendalsuka skal være et arrangement for alle lommebøker. For at ikke store summer skal "forsvinne" til fordyrende mellomledd, anbefaler vi alle å skrive utleieavtaler direkte med sluttkundene som skal ha lokale/servering. For at flest mulig aktører skal få plass på Arendalsuka, oppfordrer vi til å unngå utleie til til én aktør for hele uken.
 
På nettsidene våre har vi samlet tips til hvordan arrangementer kan gjøres enkelt og rimelig under Arendalsuka. Dette deler vi ofte med arrangører som ber oss om tips og råd til gjennomføring.

Gi god informasjon om ditt arrangementssted

For å gjøre det enklere å velge ditt lokale for et arrangement under Arendalsuka, er det viktig å gi god informasjon om selve lokale. Vi anbefaler at dere lager en side på deres egen nettside, eller legger inn informasjon under feltet "Om" på deres facebookside. En arrangør vil gjerne vite dette:
 • Kontaktinformasjon
 • Hvor stort er lokalet? Antall sitteplasser, antall ståplasser
 • Pris på leie
 • Hva har dere av teknisk utstyr?
 • Er lokalet og wc rullestoltilpasset? Har dere teleslynge? 
 • Hvilke miljøtiltak har dere tatt?
 • Kan det serveres mat/drikke?
 • Annen info som er viktig å få fram

Kriterier og retningslinjer for å ha arrangement under Arendalsuka

Det gjelder noen kriterier og retningslinjer for å delta under Arendalsuka, herunder begrensninger på lydbruk og profilelementer. Vi ber dere som leier ut arrangementslokaler om å gjøre dere kjent med våre kriterier og retningslinjer her:

Universelt utformet arrangementssted

Arendalsuka er en politisk møteplass som skal være åpen for alle.  Derfor oppfordrer vi alle arrangører og arrangementsteder å tilrettelegge for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

I vår oversikt over arrangementssteder opplyser dere om lokalet er tilrettelagt for rullestolbrukere og om dere har teleslynge.

Vi oppfordrer dere til å tilpasse lokalet slik at det er tilgjengelig for alle så langt det er mulig. Vi har laget en side med tips til hvordan man kan lage et universelt utformet arrangement. Her finner dere blant annet informasjon om hvor dere kan skaffe rullestolramper og andre tekniske hjelpemidler.

Universell utforming av arrangement

Miljøkrav til arrangementer

For Arendalsuka er miljøarbeidet viktig og vi ønsker at alle som deltar under uka bidrar til et godt miljø. Arendalsuka vil løfte fram de arrangørene som gjør gode miljøvalg. Derfor markerer vi alle arrangementer og stands som oppfyller våre miljøkrav med en M i programmet. 

Som arrangørsted vil dere kunne få spørsmål om deres miljøengasjement og hvilke miljøtiltak dere har.

Miljøkrav til arrangementer.

Matsvinn
Vi oppfordrer alle arrangementssteder som serverer mat til å være med i appen Toogoodtogo.

Sikkerhet og trivsel

Arendalsuka skal være en trygg og sikker møteplass for alle. Alle arrangører har ansvar for sikkerheten på sine egne arrangementer. Det betyr også at dere som leier ut arrangementssted må påse at lokalet oppfyller alle krav til sikkerhet, eks. nødutganger, brannsluknings- og førstehjelpsutstyr,  maks antall besøkende i lokalet m.m.

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen