GMO i maten? Hva mener produsenter og forbrukere om muligheter og utfordringer med genmodifisering.

Sted

Impact Hub Det grønne rommet Konferanserom Antall plasser i lokalet: 75

Dato

Tirsdag 12. august 2025

Tid

14:00 - 15:30

Rullestoltilpasset lokale

Rullestoltilpasset WC

Om arrangementet

Bolk 1:
Regjeringen har varslet at den vil utrede spørsmålet om å godkjenne en rekke GMO-er til bruk i husdyrfôr i Norge. Hva tenker representanter for oppdrettsnæringen og landbruket? Og hva mener forbrukere om dette spørsmålet?

Bolk 2:
Nye metoder for genmodifisering, blant annet CRISPR, gir nye muligheter for å endre arvestoffet hos våre husdyr. Hvor langt er forskerne kommet? Og hvilke etiske grenser bør vi sette?

Medvirkende

  • Aslak Bonde - møteleder
  • Bjørn Gimming - leder, Norges Bondelag
  • Krister Hoaas - fagsjef, Sjømat Norge
  • Knut Lutnæs - seniorrådgiver, Coop Norge SA
  • Eli Grindflek - forskningsdirektør, Topigs Norsvin
  • Jacob Seilø Torgersen - seniorforsker, AquaGen
  • Anne Irene Myhr - styreleder, GMO-nettverket
  • Marte von Krogh - daglig leder, GMO-nettverket

Praktisk informasjon

Sted og adkomst

Torvgaten 7

Arrangør(er)

  • GMO-nettverket

Lenker

Kontakt

Aina Bartmann
E-post: aina.bartmann@gmonettverket.no
Telefon: +4791350074

Streaming

Gå til streamingsiden

Hopp til toppen