GMO i maten? Hva mener produsenter og forbrukere om muligheter og utfordringer med genmodifisering.
Impact Hub Det grønne rommet Konferanserom Antall plasser i lokalet: 75
Tirsdag 12. august 2025
14:00 - 15:30
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Om arrangementet
Bolk 1:
Regjeringen har varslet at den vil utrede spørsmålet om å godkjenne en rekke GMO-er til bruk i husdyrfôr i Norge. Hva tenker representanter for oppdrettsnæringen og landbruket? Og hva mener forbrukere om dette spørsmålet?
Bolk 2:
Nye metoder for genmodifisering, blant annet CRISPR, gir nye muligheter for å endre arvestoffet hos våre husdyr. Hvor langt er forskerne kommet? Og hvilke etiske grenser bør vi sette?
Medvirkende
- Aslak Bonde - møteleder
- Bjørn Gimming - leder, Norges Bondelag
- Krister Hoaas - fagsjef, Sjømat Norge
- Knut Lutnæs - seniorrådgiver, Coop Norge SA
- Eli Grindflek - forskningsdirektør, Topigs Norsvin
- Jacob Seilø Torgersen - seniorforsker, AquaGen
- Anne Irene Myhr - styreleder, GMO-nettverket
- Marte von Krogh - daglig leder, GMO-nettverket