Mat fra havet som beredskap – norsk sjømatsektors rolle i krig og krise
Kambuzi Carrello Restaurant Antall plasser i lokalet: 78
Onsdag 13. august 2025
11:00 - 11:45
Om arrangementet
I en urolig verden der matsystemer er under press og behovet for matsikkerhet øker, er det på tide å stille et viktig spørsmål: Hvilken rolle spiller norsk sjømatsektor i kriser og konflikter? Kan mat fra havet bidra til økt matberedskap både i Norge og Europa?
På den globale scenen, i samarbeid med NORAD, inviterer vi til en samtale om hvordan havets ressurser kan være en del av løsningen. Krig, handelspolitikk og eksportrestriksjoner påvirker matforsyningen internasjonalt – hvordan kan Norge bidra til stabilitet gjennom sin sjømatsektor?
Bærekraftig forvaltning, samarbeid med Europa og strategisk beredskap må gå hånd i hånd. Vi ser nærmere på hvordan havets rikdom kan sikre både nasjonal og global matforsyning i en tid hvor trygg tilgang til mat aldri har vært viktigere.
11.00-11.08: Innledning ved SINTEF
11.08-11.25: Samtale med næringsaktører
11.25-11.45: Samtale med politikere
Medvirkende
- Kristin Alnes - Fagsjef industri, Sjømat Norge
- Even T Sagebakken - Statssekretær for fiskeri- og havministeren, Arbeiderpartiet
- Odd Kristian Dahle - Informasjonsleder, Fiskebåt
- Robert Erikson - Administrerende direktør, Sjømatbedriftene
- Ida Aursand - Leder for konsernsatsning Matsystem og bioressurser, SINTEF Ordstyrer
- Ingunn M Holmen - Forskningssjef, SINTEF Ocean Ordstyrer
- Odd Emil Ingebrigsten - Ordfører Bodø kommune, Høyre
- Per Fredrik Pharo - Avdelingsdirektør Klima og Miljø, Norad
- Thomas Iver Hallem - Fylkesordfører Trøndelag, Senterpartiet
Praktisk informasjon
Sted og adkomst
Nedre Tyholmsvei 7B
Arrangør(er)
- SINTEF
- NORAD
Kontakt
Ida G. Aursand
E-post:
ida.grong.aursand@sintef.no
Telefon:
+4798222466