Mat fra havet som beredskap – norsk sjømatsektors rolle i krig og krise

Sted

Kambuzi Carrello Restaurant Antall plasser i lokalet: 78

Dato

Onsdag 13. august 2025

Tid

11:00 - 11:45

Om arrangementet

I en urolig verden der matsystemer er under press og behovet for matsikkerhet øker, er det på tide å stille et viktig spørsmål: Hvilken rolle spiller norsk sjømatsektor i kriser og konflikter? Kan mat fra havet bidra til økt matberedskap både i Norge og Europa?

På den globale scenen, i samarbeid med NORAD, inviterer vi til en samtale om hvordan havets ressurser kan være en del av løsningen. Krig, handelspolitikk og eksportrestriksjoner påvirker matforsyningen internasjonalt – hvordan kan Norge bidra til stabilitet gjennom sin sjømatsektor?
Bærekraftig forvaltning, samarbeid med Europa og strategisk beredskap må gå hånd i hånd. Vi ser nærmere på hvordan havets rikdom kan sikre både nasjonal og global matforsyning i en tid hvor trygg tilgang til mat aldri har vært viktigere.

11.00-11.08: Innledning ved SINTEF
11.08-11.25: Samtale med næringsaktører
11.25-11.45: Samtale med politikere

Medvirkende

  • Kristin Alnes - Fagsjef industri, Sjømat Norge
  • Even T Sagebakken - Statssekretær for fiskeri- og havministeren, Arbeiderpartiet
  • Odd Kristian Dahle - Informasjonsleder, Fiskebåt
  • Robert Erikson - Administrerende direktør, Sjømatbedriftene
  • Ida Aursand - Leder for konsernsatsning Matsystem og bioressurser, SINTEF Ordstyrer
  • Ingunn M Holmen - Forskningssjef, SINTEF Ocean Ordstyrer
  • Odd Emil Ingebrigsten - Ordfører Bodø kommune, Høyre
  • Per Fredrik Pharo - Avdelingsdirektør Klima og Miljø, Norad
  • Thomas Iver Hallem - Fylkesordfører Trøndelag, Senterpartiet

Praktisk informasjon

Sted og adkomst

Nedre Tyholmsvei 7B

Arrangør(er)

  • SINTEF
  • NORAD

Kontakt

Ida G. Aursand
E-post: ida.grong.aursand@sintef.no
Telefon: +4798222466

Hopp til toppen