Mattrygghet i en usikker tid – hvordan er matproduksjon en del av beredskapen?
Randi Lauvdal Blomster Butikk og eventlokale Antall plasser i lokalet: 100
Mandag 11. august 2025
12:30 - 13:30
Om arrangementet
Hva skal vi med våpen, hvis vi ikke har mat til soldater og befolkning? Matvaresikkerhet handler om hele verdikjeden – fra norsk jord via foredling og distribusjon til hele landet.
Norsk matproduksjon må prioriteres som en del av nasjonal beredskap – minst på linje med forsvar. Det krever politiske rammevilkår som ivaretar dagens landbruk og matforedling.
Ungdom må se matproduksjon som fremtidsrettet og meningsfullt – som betyr at vi må vi satse mer på synliggjøring av betydningen av bransjen, med muligheter innen utdanning og fagmiljø. Uten trygg tilgang på arbeidskraft og ny rekruttering til matproduksjon, står matsystemene i fare.
Vi inviterer til en viktig samtale om hvordan vi styrker norsk beredskap og matsikkerhet – gjennom hele verdikjeden.
Medvirkende
- Ottar Olden - Sekretariatsleder, Norske Mat- og Meierifolks Landsforening
- Solveig Vitanza (AP) - Næringskomiteen, Stortinget
- Trond Reidar Hole - Generalsekretær, Parat Ordstyrer
- Terje Sletnes - Direktør for analyse og politikk, NHO Mat og Drikke
- Gine Wang Reese - Direktør for kommunikasjon, samfunnskontakt og eierorganisasjon, Tine
- Morgan Andersson - Generalsekretær, Gartnerforbundet
- Kjell Rakkenes - Konserndirektør Strategi og rammevikår, Nortura
- Siv Skeie - Professor i matvitenskap, NMBU
- Edel Urstad - Ideskaper, Mening, mat og mot
- Bjørn Gimming - Leder, Norges Bondelag
Praktisk informasjon
Sted og adkomst
Torvet 9
Arrangør(er)
- Parat
- Norske Mat- og Meierifolks Landsforening