Mattrygghet i en usikker tid – hvordan er matproduksjon en del av beredskapen?

Sted

Randi Lauvdal Blomster Butikk og eventlokale Antall plasser i lokalet: 100

Dato

Mandag 11. august 2025

Tid

12:30 - 13:30

Om arrangementet

Hva skal vi med våpen, hvis vi ikke har mat til soldater og befolkning? Matvaresikkerhet handler om hele verdikjeden – fra norsk jord via foredling og distribusjon til hele landet.

Norsk matproduksjon må prioriteres som en del av nasjonal beredskap – minst på linje med forsvar. Det krever politiske rammevilkår som ivaretar dagens landbruk og matforedling.

Ungdom må se matproduksjon som fremtidsrettet og meningsfullt – som betyr at vi må vi satse mer på synliggjøring av betydningen av bransjen, med muligheter innen utdanning og fagmiljø. Uten trygg tilgang på arbeidskraft og ny rekruttering til matproduksjon, står matsystemene i fare.

Vi inviterer til en viktig samtale om hvordan vi styrker norsk beredskap og matsikkerhet – gjennom hele verdikjeden.

Medvirkende

  • Ottar Olden - Sekretariatsleder, Norske Mat- og Meierifolks Landsforening
  • Solveig Vitanza (AP) - Næringskomiteen, Stortinget
  • Trond Reidar Hole - Generalsekretær, Parat Ordstyrer
  • Terje Sletnes - Direktør for analyse og politikk, NHO Mat og Drikke
  • Gine Wang Reese - Direktør for kommunikasjon, samfunnskontakt og eierorganisasjon, Tine
  • Morgan Andersson - Generalsekretær, Gartnerforbundet
  • Kjell Rakkenes - Konserndirektør Strategi og rammevikår, Nortura
  • Siv Skeie - Professor i matvitenskap, NMBU
  • Edel Urstad - Ideskaper, Mening, mat og mot

Praktisk informasjon

Sted og adkomst

Torvet 9

Arrangør(er)

  • Parat
  • Norske Mat- og Meierifolks Landsforening

Kontakt

Arve Sigmundstad, Fagsjef
E-post: arve@parat.com
Telefon: +4797772029

Mer fra programmet

Sidevisninger

Hopp til toppen