Smaken av Norge – Bærekraftig destinasjonsutvikling med mat & drikke som kompass
Kastellveien 2 Privat hjem med hage Antall plasser i lokalet: 30
Tirsdag 12. august 2025
13:00 - 15:00
Om arrangementet
🌿 Smaken av Norge 🌿
Bærekraftig destinasjonsutvikling med mat & drikke som kompass
Hvordan Norge kan utvikle unike destinasjonskonsepter med utgangspunkt i innovativt landbruk, kortreiste mat- og drikkeopplevelser – og ikke minst: vinproduksjon i Norge som fremtidens stolthet?
13:00 – Velkommen til bords
Lett servering fra Ytre Hvaler Vingård. Vertskapet ønsker velkommen v/Anders H. Lier - gründer Ytre Hvaler Vingård
Kort introduksjon v/Bernt Bucher Johannessen, Adm. direktør i Næringsorganisasjonen HANEN.
13.10 Petter Stordalen - Norge som turist destinasjon - mine perspektiver, ambisjoner og erfaringer
13:20 – Aperitiff - Hva er en destinasjon verdt å reise til?
Innleder: Nikolai Langguth - McKinsey Norge (5-7 min)
En samtale mellom Hedda Felin (Hurtigruten), Per Arne Tuftin (Norsk Reiseliv), Bernt Bucher Johannessen (Næringsorganisasjonen HANEN), Arne Sørvig (Stiftelsen Norsk Gastronomi) og Nikolai Langguth (McKinsey).
Moderator: Per Valebrokk
Hvordan koble mat, drikke og landskap til identitet og reisevalg?
Hva lærer vi av de beste matkulturene i verden?
Hvordan gjør vi norsk gastronomi til reiselivets nye motor?
13:50 – Forrett; Fra jord til bord – innovasjon i norsk landbruk
Innleder: Siv Hatlen Heimdal - Rethink Food
Moderator: Per Valebrokk
Paneldeltakere: Geir Skeie (Bocuse d’Or internasjonal), Ønolog Eirik Lund Andersen og Anders H. Lier (Ytre Hvaler Vingård)
Temaer:
Hvordan påvirker klimaendringer norsk landbruk og drikkeproduksjon
Hva skal til for at Norge får et “terroir” som tiltrekker internasjonal oppmerksomhet?
Teknologi og håndverk – hvordan jobber vi sammen?
14:10 – Hovedrett; Team RENAA - våre hemmelige ingredienser - slik får vi folk til reise fra Tokyo til Stavanger for å oppleve ⭐⭐⭐
En samtale med Torill & Sven-Erik Renaa
Moderator: Per Valebrokk
14:40 – Hvilerett; smaksreise fra den norske hage
En presentasjon av norsk vinmaking ved Ønolog Eirik Lund Andersen
Smaksprøver av norske oster.
14:50 – Dessert & café avec med Feddie Ocean Distillery
En avrunding med Feddie Ocean Distillery. Den eneste brennevinsprodusenten i Norge som produserer 100 % sertifisert økologisk. Backet av 1100 kvinnelige investorer. Ved gründer Anne Koppang.
15.00 Slutt
Medvirkende
- Anders H. Lier - Grunder / CEO, Energi.AI Ordstyrer
- Bernt Bucher-Johannessen - CEO, Næringsorganisasjonen HANEN
- Geir Skeie - Styremedlem, Bocuse d’Or internasjonal
- Arne Sørvig - CEO, Stiftelsen Norsk Gastronomi
- Hedda Felin - CEO, Hurtigruten
- Nikolai Langguth - Associate Partner, McKinsey
- Per Arne Tuftin - CEO, Norsk Reiseliv
- Siv Hatlen Heimdal - Partner, Rethink Food
- Per Valebrokk - Partner, Storm Communications Ordstyrer
- Torill og Sven Erik Renaa - Partners, Restaurant RE-NAA
- Petter Stordalen - Eier, Strawberry
- Eirik Lund Andersen - Ønolog, Ytre Hvaler Vingård / Bohem Vin
- Anne Koppang - Grunder, Feddie Ocean Destilery
Praktisk informasjon
Sted og adkomst
Kastellveien 2
Arrangør(er)
- Energi.AI
- Ytre Hvaler Vingård
- Næringsorganisasjonen HANEN
- Stiftelsen Norsk Gastronomi
- Storm Communication
- Feddie Ocean Destilery
- Restaurant RE-NAA
- Hurtigruta
- Rethink Food
- Feddie Ocean Destilery
- McKinsey
- Bohem Vin
- Bocuse d’Or internasjonal
- Strawberry
Lenker
Kontakt
Anders Lier, CEO & Grunder
E-post:
anders@energi.ai
Telefon:
95284360