Grønn matomstilling: Veien til en bærekraftig matpolitikk

Sted

Samfunnsteltet Telt Antall plasser i lokalet: 140

Dato

Tirsdag 12. august 2025

Tid

18:30 - 19:30

Rullestoltilpasset lokale

Om arrangementet

Nå er det ett år siden de nye norske kostholdsrådene ble lansert, hvor rådene anbefaler å spise mest mulig mat fra planteriket og maks 350 gram rødt kjøtt i uken. I tillegg har Miljødirektoratet utpekt det å spise i tråd med kostholdsrådene som det tredje mest effektive klimatiltaket, og vektlegger at tiltaket har en stor positiv effekt på folkehelsen og helsegevinsten av tiltaket er beregnet til mellom 32 og 71 mrd. kr i 2030. Nå har også regjeringen nedsatt et nytt ekspert utvalg som skal utrede fremtidens matsystem.

Likevel fortsetter vår nåværende landbrukspolitikk å prioritere kjøttproduksjon gjennom subsidier og kunstig lave kjøttpriser som gjør kjøtt billig og grønt dyrt. Derfor ønsker vi å invitere til en samtale om norsk matpolitikk hvor vi løfter frem relevante spørsmål knyttet til hvordan vi kan få til en grønn matomstilling som kan hjelpe oss nå kostholdsrådene, ha mer norsk planteproduksjon og mindre kunstige lave priser på kjøtt, samt hvordan dette påvirker norsk selvforsyning.
Vi spør; hvor er politikken for å gjennomføre det grønne skiftet?

Medvirkende

  • Hanne-Lene Dahlgren - Grøntentusiast, Team Tomorrow
  • Bob van Oort - senierforsker, Cicero
  • Morgan Andersson - leder, Norsk Gartnerforbund
  • Alfred Bjørlo - politiker, Venstre
  • Solveig Vitanza - politiker, Arbeiderpartiet
  • Sigrid Heiberg - politiker, Miljøpartiet de Grønne
  • Julie Kvamme - Journalist, debattleder, Veggisnytt
  • Hege Jenssen - Ernæringsfysiolog, NOAH
  • Ida Medina Jodanovic - Ordstyrer, NOAH Ordstyrer

Praktisk informasjon

Sted og adkomst

Ferjekaia

Arrangør(er)

  • NOAH - for dyrs rettigheter
  • Veggisnytt
  • Oslo Vegetarfestival

Lenker

Kontakt

Hege Jenssen, Frivillighetskoordinator
E-post: hege@dyrsrettigheter.no
Telefon: +4791790578

Streaming

Gå til streamingsiden

Hopp til toppen