På www.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 

Arendalsuka Ung

 

Arendalsuka Ung 2020 er dessverre avlyst.

Her kan du lese begrunnelsen for avlysningen.

Vi er veldig lei oss for de konsekvensene dette får - både for arrangører, deltakere og våre samarbeidspartnere.

Når det gjelder avtaler med hver av samarbeidspartnerne til Arendalsuka Ung, håper vi på et fortsatt godt samarbeid med dere alle. I løpet av uke 18 vil vi ta kontakt med alle de vi hadde samarbeid med for 2020.

Vi ser fremover og gleder oss til Arendalsuka Ung 2021, 16. - 20. august!

Arendalsuka Ung 2020

Programkomiteen for Arendalsuka Ung jobber nå med å planlegge programmet. Informasjon om hvert enkelt arrangement blir tilgjengelig på nett fortløpende etter hvert som hvert de meldes inn og godkjennes i programmet.

Det er bestemt at vi deler inn dagene etter målgrupper:

  • Onsdag 12. august - målgruppe 4-10 år
  • Torsdag 13. august - målgruppe 10-15 år
  • Fredag 14. august - målgruppe 13-19 år

Informasjonsmøte

Arendalsuka Ung holder informasjonsmøte for interessenter i Arendal bibliotek - auditoriet, onsdag 6. mai kl. 15. Du melder deg på informasjonsmøtet her.

Innspill Arendalsuka Ung 2020

Hvis du har innspill til programmet for Arendalsuka Ung 2020, kan du kontakte koordinator Maria Moksness på e-post. Skriv litt om tema, målgruppe/alder og typen arrangement.

Prosessen for innspill 

Programkomiteen for Ung-programmet gjennomgår fortløpende innspillene og velger ut hvem de ønsker å samarbeide med under Arendalsuka Ung 2020. Vi oppfordrer til at flere organisasjoner/virksomheter går sammen om å komme med felles innspill til oss, der det er naturlig.

Valg av innspill 

Prosjektgruppen har løpende møter gjennom høsten, og de som blir tatt med videre i prosessen vil få beskjed om dette innen januar 2020.  

Hva betyr det å være samarbeidspartner? 

Som samarbeidspartner er dere arrangør for et arrangement med innhold for barn og/eller ungdom (ikke om barn og/eller ungdom), i programmet til Arendalsuka Ung. 

Dere bestemmer selv de økonomiske rammene for innholdet i arrangementet deres. Her er tips til hvordan et arrangement kan gjøres enkelt og rimelig

Arendalsuka Ung tilbyr i hovedsak sine samarbeidspartnere bruk av utescenen på Torvet i Arendal til Ung-arrrangementer. Scenen er 7x4 meter, og står lavt over bakken for god interaksjon med publikum. Scenen inkluderer 4 mikrofoner på stativ og teknikker. Tilleggsutstyr utover dette, kan bestilles og faktureres samarbeidspartner etter nærmere avtale. Dersom samarbeidspartnere ønsker andre scener/lokaler til sitt arrangement, er det mulig.

Om vårt program for barn og ungdom 

Arendalsuka lager hvert år et eget program for barn og ungdom under Arendalsuka. Målet er å inkludere barn og ungdom (cirka 5-19 år) i aktiviteter som fremmer engasjement og deltakelse i vårt levende demokrati. Vi ønsker barn og ungdom velkommen til Arendalsuka Ung – for å delta, diskutere og lære litt om politikk og samfunnet vi lever i. Det skal være gøy, ærlig og forståelig å delta. For som en av våre juniorjournalister spurte statsministeren om: Hva mente du egentlig med det du sa? 

Vi forsøker å tilpasse arrangementslokale etter hva slags innhold som skal presenteres. Arendalsuka Ung disponerer alt fra utescener, store saler innendørs og aulaer, til åpne byrom, større møterom og skolelokaler. 

Dette var programmet under Arendalsuka Ung 2019

LNU-samarbeidet og unge talspersoner

Arendalsuka Ung har et flerårig samarbeid med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). En fast representant fra LNU er medlem av programkomiteen til Arendalsuka Ung, og er med på å påvirke innholdet i Ung-programmet. LNU bidrar også med et arrangement til Ung-programmet hvert år. Du kan lese mer om samarbeidet mellom Arendalsuka Ung og LNU her.

LNU og Arendalsuka Ung jobber sammen for at flere unge talspersoner skal bli hørt, både i debatter for barn og ungdom, og i debatter for voksne. Unge talspersoner gir ofte friske pust og en annen dimensjon på debatten. Og hvorfor skal ikke fremtidens voksne bli hørt? Ta en kikk i LNU sin katalog over unge talspersoner for å invitere noen til ditt arrangement.

Unge journalister

Blant Arendalsuka sine mange akkrediterte pressefolk, er det noen som skiller seg litt ekstra ut. De er kledd i gule t-skjorter, er tilknyttet Childrens international presscentre (CIPC) og er Arendalsuka Ung sine unge journalister under Arendalsuka. I CIPC oppfordres de unge til å delta aktivt i sine lokalsamfunn som ekte journalister. Ved å produsere nyheter om det som gjelder barn og ungdom (og kanskje andre ting også), viser man at de unge stemmene er like viktige som de voksne i vårt samfunn og demokrati.
 

Vil du være en av de unge journalistene?

Skriv en e-post med navn og telefonnummer til Roy Helge Vadlid på Arendal bibliotek. Alternativt kan du henvende deg direkte biblioteket og spør etter Roy for å få vite mer.
Det er mange og spennende jobber å velge mellom:
  • redaktør
  • bildefotograf
  • filmfotograf
  • journalister
  • faktasjekkere
  • m.m.
De som blir med må holde av uke 32 til forberedelser og journalistopplæring, og uke 33 for å jobbe under selve Arendalsuka.