10 tips til et rimelig og godt arrangement

Det behøver slett ikke koste mye å arrangere et interessant arrangement som får godt besøk under Arendalsuka. Som i alt annet, lønner det seg å være ute i god tid, gjøre research og ikke hoppe på det første og beste tilbudet du får.

 1. Arrangementssted
  Å booke et sted til ditt arrangement koster fra en tusenlapp og oppover.
  Du kan finne arrangementslokaler i alle prisklasser. De fleste arrangørsteder tilbyr bolker på 2 timers som inkluderer opp- og nedrigg. Rimeligst er det på kafeer og enkle lokaler. Dyrest er det på de tilreisende skip og båter. Blir dere kontaktet av noen som tilbyr dere et sted å arrangere arrangementet ditt - ikke hopp på det første og beste, men gjør egne undersøkelser først. Kanskje din organisasjon har et kontor eller en samarbeidspartner som kan hjelpe med et rimelig lokale? Vi som arrangør av Arendalsuka tilbyr også rimelige alternativer. Det lønner seg å være tidlig ute. Se vår oversikt over arrangementssteder.
 2. Bruke eventbyrå?
  Med mindre dere har mye penger og liten tid, er det ingen grunn til at å bruke et byrå for å lage ditt arrangement. Det er ikke vanskelig, og det klarer dere veldig enkelt selv. Se vår arrangementsguide.
 3. Få tak i politiker
  Ønsker dere profilerte politikere eller andre ressurspersoner til arrangementet? Det er ikke komplisert, og dere trenger ikke et PR og/eller kommunikasjonsbyrå til dette. Det kan ofte virke mot sin hensikt, da stortingspartiene prioriterer henvendelser som kommer direkte fra organisasjoner og virksomheter. Dere bruker skjema for å invitere en politiker.
 4. Teknikk
  Så lenge publikum hører det som blir sagt behøves ikke fancy teknikk som ekstra lys og lyd.
 5. Strømme arrangementet?
  Vurder verdien av å strømme arrangementet opp mot etterbruk. En enkel og rimelig løsning er å bruke smarttelefon på et stativ.
 6. Servering
  Hvis dere har lyst og råd, kan det være hyggelig å tilby en kaffe til publikum. Servering av mat forventes ikke, og er ikke nødvendig.
 7. Markedsføring
  Bruk sosiale medier, e-postmarkedsføring og eget nettverk til å nå ut til målgruppen i forkant for å gjøre arrangementet kjent.
 8. Samarbeid med andre aktører!
  Arbeidet med planlegging og gjennomføring fordeles på flere - det samme gjør kostnadene. I tillegg vil budskapet/tematikken stå sterkere når flere står bak. Ønsker du en politiker i debatten? Stortingspartiene «fordeler» politikere kun der det er flere aktører som arrangerer sammen.
 9. Overnatting
  Det finnes hus og leiligheter til leie i alle prisklasser. Det er større tilbud enn etterspørsel, så bruk tid til å orientere deg på flere formidlingsplattformer. Er det ikke noe som passer, sjekk igjen en stund senere. Et tips er rimelig overnatting på Hove leirsenter, 15 minutter fra Arendal sentrum i bil.
 10. Fancy rammer?
  Vår erfaring er at det er innholdet i debatten som er viktigst for publikum, ikke de fancy rammene.

Ta gjerne kontakt

Vi ønsker at det skal være enkelt og mulig for alle å delta under Arendalsuka og tar gjerne imot spørsmål hvis dere lurer på noe. Send oss en e-post til post@arendalsuka.no.

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen