Retningslinjer for stands

Alle stands skal oppfylle kriteriene for deltakelse under Arendalsuka.

Alle standutstillere må følge disse retningslinjene:

Den som melder på har ansvaret for at kriteriene følges

Det er den som melder på en stand som er ansvarlig for at alle som betjener standen kjenner og følger kriteriene og retningslinjene. Spesielt vil dette gjelde dere som har mange ulike organisasjoner som deler på standen

Standplassens areal
En standplass er 3x3 meter på fast angitt sted. Det er ikke tillatt å flytte standen eller utvide den med barduner eller lignende.

Betjent i åpningstiden
Alle stands skal være betjent i åpningstiden for standsgatene. Det er ikke anledning til å holde standen åpen utover åpningstidene uten at dette er avklart med Arendalsuka.

  • Mandag 16. august kl. 14:00 - 18:00
  • Tirsdag 17. august kl. 11:00 - 17:00
  • Onsdag 18. august kl. 11:00 - 17:00
  • Torsdag 19. august kl. 11:00 - 17:00
  • Fredag 20. august kl. 09:00 - 14:00

Fremleie av standen er ikke lov.

Salg av produkter, mat, drikke eller innsamling av penger er ikke lov. Det samme gjelder aktiv medlemsverving, men om folk henvender seg til standen og ønsker å bli medlem er selvsagt dette ok.

Maks 1x2 meter på plakater, bannere, skjermer o.l.
Logoer og annet som trengs for å identifisere standen er selvsagt ok, men overdrevet reklamebruk tillates ikke. Det er mange om plassen på Arendalsuka. For å sikre at alle arrangører får lik mulighet til å synes, har vi satt regler for størrelse på plakater, flagg, skjermer o.l. For å sikre en tydelig og lik praksis på området gjelder det en maks størrelse på all type profilering på 1x2 meter.

Utdeling av brosjyrer, pamfletter og annet materiell
Det er lov å dele ut brosjyrer, pamfletter og annet materiell på standen, men det er ikke anledning til å gå rundt i bysentrum å dele dette ut. Vi oppfordrer imidlertid til å tenke på miljøet og begrense bruken av brosjyrer og lignende.

Ikke tillatt med lydforsterket tale og musikk
Det ikke er tillatt å ha lyd som forstyrrer andre. For stands betyr dette at det ikke er tillatt å bruke lydforsterkende tale/musikk på standen.

Det er heller ikke anledning til å ha aktiviteter som på annen måte forstyrrer nabostandene.

Forbud mot engangsplast

Det er ikke tillatt å bruke eller dele ut artikler av engangsplast på arrangementer eller stands. Eksempler på dette er drops innpakket i plastpapir, kopper, tallerkener og bestikk i engangsplast, plastsugerør, ballonger, heliumsballonger m.m.

Drikkeflasker og andre produkter i plast som er laget for gjenbruk er fortsatt tillatt å bruke.

Alle arrangører må godta og følge dette kravet for å kunne ha arrangementer og stands under Arendalsuka.

Nedrigging av stand
Når dere rigger ned standplassen er det et krav et dere tar med dere alt av materiell, telt og møbler dere har brukt og sorterer alt avfall i våre miljøstasjoner.

M for gode miljøvalg
Arendalsuka vil løfte fram de arrangørene som gjør gode miljøvalg. Derfor markerer vi alle arrangementer og stands som oppfyller våre miljøkrav med en M i programmet. Kravene gjelder i forbindelse med arrangement eller ved standen og dere fyller inn opplysningen i påmeldingsskjemaet.

Les mer om Arendalsukas miljøkrav.

Egen arrangørlogo

Vi har en arrangørlogo som alle arrangører er velkommen til å bruke i sin markedsføring.

Arendalsukas egen logo og grafiske profil kan ikke brukes i markedsføringen av standen.

Trygg møteplass

Arendalsuka skal være en trygg møteplass for alle. Arrangøren har et spesielt ansvar for at alle som deltar på deres stand følger Arendalsukas holdningerregler. 

Smittevern

Under Arendalsuka 2021 må alle følge de smittevernreglene som gjelder i august. Standsutstiller er ansvarlige for smittevernet på standen.

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen