Tiltak mot samværssabotasje og foreldrefiendliggjøring. Når får vi barnelov til barns beste?

Arrangør
PASG Norge, Mannsforum, HumanHarmony
Dag
Onsdag 14.8 2024 16:00 - 18:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse
Menneskerettigheter
Språk
Norsk
Sted
Vitensenteret
Stedsbeskrivelse
Møterom Astroamfi. Kystveien 2.
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
45
Medvirkende
Eivind Meland, Professor /lege v UIB, Parental alienation study group. Norge . Norge
Lill Stella Høslom, Samtaleterapeut, PASG Norge og HumanHamony
Tone Margaret Helseth Lerstøl, Adjunkt m tillegg/ D L Pedagogisk - kompetanse, PASG Norge
Ole-Petter Olsen, Fungerende leder, Mannsforum
Einar Salvesen, Psykologspesialist
Kontaktperson
Tone Margaret H. Lerstøl, Adjunkt m tillegg., PASG Norge, 92246808
Nettside
http://www.pasg.no
https://mannsforum.no/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Vi belyser et svært viktig folkehelseproblem som norske myndigheter i alt for lang tid har lukket øynene for. Vi vil fremme respekt for menneskerettene, inkludert barns rett til å vokse opp med begge gode nok foreldre. Vi belyser hvordan vi kan nærme oss problemet både fra interesseorganisasjoner, fra et samfunnsperspektiv og fra et individuelt perspektiv.

Du vil høre ulike foredragsholdere som tiltaler samfunns utfordringene på en helhetlig måte.

Hvorfor er det vanskelig å kalle en spade for en spade i foreldrefiendtliggjøring? 

Det er fordi empati «vår moralske sans» og sympati «vår emosjonelle samhørighetsfølelse» hindrer oss.

Vårt moralske kompass hindrer oss i å tenke at noen kan lyve og hjernevaske egne barn, vi kan ikke tro at noen vil barn så vondt.  

I foreldrefiendtliggjøring må vi skille mellom empati og sympati, ved å forstå mekanismene får vi viljen til å hjelpe, da styrer det oss forbi fiendefellen.

Vi vil vise til kompleksiteten i saker hvor foreldrefiendtliggjøring utføres, og med dagens manglende hjelpetiltak ved foreldrefiendtliggjøring, så er det et narrativ å si at vi har kontroll i saker med foreldrefiendtliggjøring.

Det har vi dessverre ikke grunnet kompleksiteten og resultatet er at barnet uten unntak havner hos den som fiendtlig gjør, med enorme konsekvenser for barn og voksne.

Vi er alle enige om at tilknytningen til barnet er viktig.
I foreldrefiendtliggjøring så ser vi at tilknytningen til den fiendtliggjorte forelderen blir ødelagt med videre mistolking av instanser, tilknytning som har vært normal endres til en reaktiv tilknytning.

Grensesetting fungerer best i tillitsfulle relasjoner, det krever en viss grad av emosjonell forbindelse og forståelse mellom voksen og barn, da skapes det en indre motivasjon til å opprettholde den positive relasjonen og oppføre seg i tråd med fellesskapets verdier og normer. Når tilliten mangler, skapes avstand, konflikt og protest. 

Dette er hva som blir frarøvet barnet, gode tillitsfull relasjoner.

Ingen rettsvern for barns rett til begge familiegrener etter høykonflikt etter samlivsbrudd. Forskning viser stor psykisk skade hos barn og unge utsatt for slik psykisk og verbal mobbing fra samværsabotasje og foreldrefiendligjøring fra den ene part. Organisasjonen PASG Norge med flere vil belyse og begrunne og beskrive foreldrefiendligjøring. Slik at en ser sammenhengene og behovet for revidert barnelov.

For at vi skal få et lovverk som hensyntar barna i denne form for overgrep må foreldrefiendtliggjøring anerkjennes, og vi må etablere hjelpetiltak for barn og voksne utsatt for dette.

Hopp til toppen