Overgangsalderen – kvinners vei ut av arbeidslivet?

Arrangør
Alrek Helseklynge, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen
Dag
Onsdag 14.8 2024 12:00 - 12:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Arbeidsliv
Språk
Norsk
Sted
M/S Sandnes
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Festsalen
Antall plasser i lokalet
150
Medvirkende
Silje Mæland, Professor, Universitetet i Bergen
Anette Fagertun, Professor, Høgskulen på Vestlandet
Tove Elise Madland, Helse- og omsorgskomitéen, Arbeiderpartiet
Sissel Merete Skoghaug, Første nestleder, LO
Line Tiller, Journalist
Kontaktperson
Berit Angelskår, Klyngeleder, Alrek Helseklynge, 97160633
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Midtveis i karrieren har vi gjerne fått den kompetansen som skal til for å ta mer ansvar, kanskje fått tilbud om en lederstillinger, og kan gi et ekstra bidrag. Dette er også den tiden da kvinner kommer i overgangsalderen. For flere betyr det at karriereplaner settes på pause  – for andre en stopp for hele karrieren. Hva skal til for å beholde kvinner i arbeidslivet – også midt i livet?

Vi vet at en av tre opplever betydelige helseplager under overgangsalderen. Vi vet også at det er en økning av kvinner som blir langtidssykemeldt og faller ut av arbeidslivet i alderen 45 til 60 år, men vi vet lite om hvordan overgangsalderen påvirker både sykemelding og frafall. Taushet og stigma rundt overgangsalderen har skapt et betydelig kunnskapshull, både hos kvinner selv, men også i arbeids- samfunnsliv.

I vår satt regjeringen ned et utvalg som skal se på kvinners arbeidshelse. Å vurdere hvordan jobben påvirker kvinners helse og tilknytning til arbeidslivet er viktig. Samtidig er det på tide å bryte tausheten om overgangsalderen, som halve Norges befolkning går gjennom, og dens betydning for kvinners deltakelse i arbeidslivet

I denne panelsamtalen får du sjansen til å høre forskere fra prosjektet «Kvinnehelse, overgangsalder og arbeidsliv KLAR» diskutere kvinnehelse og arbeidsdeltakelse sammen med arbeidslivstopper og politikere. Forskningsprosjektet KLAR har allerede vekket stor interesse både lokalt og nasjonalt, med invitasjoner til stortingsgrupper, HelseNorge, Kvinnehelseutvalget, Helsedirektoratet og LO.

Hopp til toppen