Smarte byer med null utslipp innen 2030 - noen som tror på det da?

Arrangør
Nordic Edge AS
Dag
Onsdag 14.8 2024 13:30 - 14:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Samferdsel og mobilitet
Språk
Norsk
Sted
Rygerelektra
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
N/A
Antall plasser i lokalet
150
Medvirkende
Ole Brauteset, Seniorrådgiver Mobilitet, Opinion
Øystein Berge, Samfunnsøkonom, Norconsult
Astrid Hvattum, Leder forretningsutvikling og innovasjon, Geodata
Nils Klippenberg, CEO / Styreleder, Siemens / Skift
Sissel Knutsen Hegdal, Ordfører, Stavanger
Kristian Dahlberg Hauge, Byrådsleder, Trondheim
Christina Bu, Generalsekretær, Norsk Elbilforening
Kontaktperson
Steinar Meling, Prosjektleder, Nordic Edge AS, 48075767, steinar@nordicedge.org
Nettside
http://nordicedge.org
Facebook
www.facebook.com/nordicedgecluster
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Hvordan skal norske byer oppnå ambisiøse mål om nullutslipp og smart teknologi innen 2030? Med kun 5,5 år igjen, er tiden knapp, og spørsmålene mange. Hva er den reelle planen? Hvordan skal vi håndtere de mange planene og konfliktene som oppstår underveis?

I dette arrangementet samler vi aktører fra offentlig sektor, akademia og næringsliv fra norske byer for å diskutere veien videre. Hvordan sikrer vi at ambisjonene om utslippsreduksjon og smarte byer blir til konkrete handlinger? Har våre byer en klar plan, eller svever de fortsatt målløse rundt uten nødvendig koordinering og handlingskraft?

Vi vil fokusere særlig på mobilitet, en nøkkelfaktor for å nå nullutslippsmålene. Mobilitet er en gjennomgående utfordring som påvirker alt fra eldreomsorg til næringslivets framkommelighet. Hvordan ser de praktiske planene ut for å forbedre og ta i bruk bærekraftige mobilitetsløsninger? Har byene kontroll på hvordan folk kjører og bruker transportnettverket?

Flere kommuner mangler gode indikatordata for å måle fremgangen. Hva skal egentlig måles, og hvordan kan vi jobbe datadrevet for å forbedre mobiliteten? Hvordan kan vi integrere de forskjellige planene byene lager slik at vi skaper helhetlige og effektive løsninger?

Bli med på en spennende og kritisk gjennomgang av hvordan norske byer kan bli smarte og utslippsfrie innen 2030, med et spesielt fokus på mobilitet. Dette er en gyllen mulighet til å utfordre de som styrer og påvirker byutviklingen, og til å bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Dette arrangementet er en unik sjanse til å høre fra og diskutere med nøkkelpersoner innen byutvikling, klima og bærekraft og mobilitet. Vi ser frem til en engasjerende og innsiktsfull samtale om fremtiden for våre byer.

 

Hopp til toppen