Blir du mer ensom av å være mann? Møteplass folkehelse på Arendalsuka

Arrangør
Frivillighet Norge, MandagMorgen, Nordisk Ministerråd
Dag
Onsdag 14.8 2024 18:30 - 19:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Sal B
Medvirkende
Sumaya Jirde Ali, Rådgiver, Likestillingssenteret
Claus Moxnes Jervell, Leder, Mannsutvalget
Anette Trettebergstuen, Stortingsrepresentant, arbeids- og sosialkomiteen, Arbeiderpartiet
Vlijar Eidsvik, Leder, Fri
Guri Idsø VIken (moderator), Politisk seniorrådgiver, Frivillighet Norge
Kontaktperson
Guri Margrete Idsø Viken, Frivillighet Norge, 95256474
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Ensomme menn er et hett tema i norsk samfunnsdebatt. At menn sitter hjemme alene uten partner og familie blir brukt til å forklare alt fra psykiske problemer til netthets til alvorlig kriminalitet, og har vært tema for mange debatter og politiske utspill de siste årene.

Stemmer det at ditt kjønn og din seksualitet definerer risikoen for å bli ensom? Kan det hende at det heller handler om andre faktorer? Og sier ikke egentlig forskningen at det er unge kvinner som er mest ensomme?

Til Arendalsuka har vi invitert flere markante stemmer fra samfunnsdebatten til å belyse sammenhengen mellom kjønnsidentitet, ensomhet og folkehelseutfordringer.

Uansett svar, er ensomhet en betydelig folkehelseutfordring i alle de nordiske og baltiske landene. Det er en markant samfunnsutfordring som krever bred innsats fra mange aktører. Derfor spør vi også paneldeltakerne hvordan vi kan bryte barrierer, fremme inkludering og bekjempe ensomhet. Hva kan offentlig sektor gjøre, og hvor kommer frivilligheten og sivilsamfunnets rolle inn?

Nordisk debattstafett:

Arrangementet er en del av en nordisk debattstafett, som arrangeres av Nordisk Ministerråd og den danske tenketanken MandagMorgen. På demokratifestivaler i alle de nordiske og baltiske landene samles eksperter, beslutningstagere, sivilsamfunnsaktører og erfaringspersoner for å adressere en sentral felles nordisk-baltisk-problemstilling: Hvordan blir vi mindre ensomme i ulike befolkningsgrupper? Debatten i Norge er den femte i rekken og har kjønn som hovedtema.

Paneldeltakere oppdateres fortløpende.

Hopp til toppen