Hvorfor bør små-og mellomstore bedrifter prioritere biologisk mangfold?

Arrangør
Nefco
Dag
Onsdag 14.8 2024 13:30 - 14:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Nordens telt
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Tyholmen ved Rådhusgaten 8
Antall plasser i lokalet
70 sitteplasser
Medvirkende
Trond Moe, Administrerende Direktør, Nefco
Jan-Olaf Willums, Styreleder, Nordic Batteries
TBD, SMB Norge
Simon Jernroth, Moderator, Nordforsk
Kontaktperson
Anne Mette Guererro, Investeringsrådgiver, Nefco, 92891952, annemette.guerrero@nefco.int
Nettside
http://nefco.int
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Bedrifter og selskaper er avhengige av vekst, og vårt biologiske mangfold trenger drastiske kutt i utslipp. Nefco ønsker å vise at det er mulig å kombinere naturens krav og bedrifters behov når vi presenterer resultatene fra vårt Biodiversity Pilot Program. 

Her vil vi vise hvordan bedrifter og selskaper som tar biologisk mangfold på alvor belønnes. Det være seg gjennom kapitaltilgang, forretningsmuligheter og minimering av risiko. 

Hvorfor bør SMBer prioritere biologisk mangfold?

Samfunnet er fundamentalt avhengig av økonomisk vekst. Samtidig øker risikoen for at forretningsaktiviteter skjer på bekostning av naturen og det biologiske mangfoldet. Verden er nå på et punkt hvor vi må avveie behovet for ytterligere økonomisk vekst mot helt nødvendige kutt i utslipp. 

Nefco presenterer resultatene fra vårt Biodiversity Pilot Program og viser hvordan selskaper som tar bærekraft på alvor belønnes på både kort og lang sikt – gjennom finansiering, nye forretningsmuligheter og minimering av risiko. 

Hvordan kan SMBer måle sitt klimaavtrykk, hvilke tiltak fungerer, og hvor høyt setter investorer bedriftenes klimaregnskap? Burde markedet regulere seg selv eller trenger vi flere politiske insentiver? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å få svar på når vi ser nærmere på SMBers rolle i det grønne skiftet. 

Vi vil gjerne høre dine tanker og meninger, og håper du vil sette av en time – onsdag 14.august fra 13:30 til 14:30 – for viktige diskusjoner på Nordens Telt. 

Agenda:

  • Anne Mette Guerrero (Investeringsansvarlig i Norge, Nefco) presenterer resultater fra Biodiversity Pilot Program.
  • Kort videoinnslag fra én av pilotbedriftene i programmet.

Debatt: Simon Jernroth (moderator), Jan-Olaf Willums (Nordic Batteries), TBD (SMB Norge), Trond Moe (Managing Director, Nefco).  

Hopp til toppen