Hvordan unngå at gamle reguleringer hindrer ny teknologi for bedre jordhelse?

Arrangør
AgriFoodTech Norway
Dag
Mandag 12.8 2024 17:00 - 17:50
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø
Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Haralds pub
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Salvador Baille, Forretningsutvikler, Aggrator
Kontaktperson
Thomas Selvaag Moss, Kommunikasjonsrådgiver, Klosser Innovasjon, 40215905
Nettside
http://agrifoodtech.no
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

God jordhelse innebærer at jordas fysiske, kjemiske og biologiske komponenter fungerer optimalt sammen. Dessverre forverres jordhelsen stadig, noe som har blitt et omfattende globalt problem. Erik Joner, avdelingsleder for Bioressurser og Kretsløpsteknologi ved NIBIO, vil innlede arrangementet med et foredrag om utfordringene vi står overfor på dette området.

Mange norske agrifoodtech-bedrifter opplever at reguleringer tilpasset eksisterende teknologi og arbeidsmetoder hindrer utviklingen av ny teknologi som kan opprettholde god jordhelse.

Hva må til for å hindre at uklare reguleringsbestemmelser stopper nye og bedre løsninger?

Etter foredraget vil Erik Joner delta i et debattpanel om temaet. Panelet vil også bestå av Inge Erlend Næsset, direktør for regelverk og kontroll ved Mattilsynet, samt representanter fra norske agrifoodtech-bedrifter som har møtt utfordringer med å tilpasse ny teknologi til det nåværende regulatoriske rammeverket:

God jordhelse betyr at jordas fysiske, kjemiske og biologiske komponenter fungerer optimalt sammen, men dessverre blir jordhelsen stadig verre, og dette er blitt et stort globalt problem. Ifølge nettavisen Wired.com har opptil 40 prosent av all jord på verdensbasis fått verre helse i moderat eller alvorlig grad.
I vår dialog med agrifood-bedrifter har vi fått tilbakemelding om at det nåværende regelverket kan være en hindring for utviklingen av norsk teknologi som hjelper å opprettholde god jordhelse. Regelverket kan være utdatert, uklart, eller rett og slett hindre ny utvikling i teknologi. 

Vi inviterer til debatt! NMBU vil stille opp med én av deres ledende forskere på området, som vil fortelle oss om tilstanden av jordhelsen i Norge. Mattilsynet er også invitert. Deretter vil vi åpne debatt med NMBU og to norske gründerbedrifter. Hvilke endringer i regelverket vil de foreslå? 

I panelet:

Salvador Baille, Partner, AgrifoodTech Norway
 Inge Erlend Næsset, Direktør for regelverk og kontroll Mattilsynet
Erik Joner, Avdelingsleder Bioressurser og Kretsløpsteknologi, NIBIO
Fredrik Schmidt Fotland, Gründer, Wastech
Trond Lund, Head of Business Development, N2 Applied
Hans Kristian Westrum, Gründer, Soilsteam

Hopp til toppen