Reise til og fra Arendal

LA BILEN STÅ - TA BUSS ELLER FERGE

Det blir fullt i sentrum under Arendalsuka. Vi oppfordrer alle om å la bilen stå og ta buss eller ferge inn til sentrum. Det bra for miljøet, for deg og for oss!

Du kan også bruke våre gratis parkeringsplasser utenfor sentrum og ta buss videre inn til byen.

Tenk på Miljøkrav, symbol. når du velger transport.

 

AKT - REISEPLANLEGGER FOR AGDER

ENTUR - NASJONAL REISEPLANLEGGER

Busser og byferger

Rutetider for buss på hele Agder finner du på Agder kollektivtrafikks nettside www.akt.no.

Last ned appen AKT Reise og finn avgangene til både busser og byfergene. Billettene er billigere hvis du bruker appen AKT Billett.

Ekstra bussavganger fra AKT under Arendalsuka

AKT har satt opp ekstraavganger på flere av sine ruter under Arendalsuka. Alle ekstraavganger finner du i reiseplanleggeren på akt.no og i appen AKT Reise. 

Vi gjør oppmerksom på at det er et veldig godt busstilbud mellom Kristiansand og Arendal med linje 100E (ekspress) - hver time fra Kristiansand 09:00 – 14:00 og hver time fra Arendal 11:25 – 20:25 (16:25 på fredag) i tillegg til de avgangene som går ordinært.

Alle avganger som er i tillegg til ordinær ruteplan ligger på AKT sin nettside

Det blir noen endringer på holdeplasser i sentrum under Arendalsuka.

Har du spørsmål, ta kontakt med Agder Kollektivtrafikks kundesenter i Peder Thomassons gate 6 i Arendal. Du kan også ringe kundesenteret på tlf. 177 (man-fre kl. 07.00-18.00). 

Byferger

Arendal har to byferger som er et utmerket alternativ for å komme til sentrum fra Tromøy og Hisøy under Arendalsuka. Du kan bruke appen AKT Reise for å finne ferjetidene, men merk at AKT-billetter dessverre ikke kan brukes på fergene. 

Ekspressbusser og tog

Ta toget til Arendal: Go-Ahead har flere togavganger i døgnet fra Oslo og Stavanger. Det er en kort gåtur fra togstasjonen til sentrum.

Drosjer

Drosjene har holdeplass ved Sam Eydes Plass under Arendalsuka - se kart over drosjeholdeplass

Last ned 07000-appen. Med appen kan du enkelt bestille drosje, betale og sjekke hvor drosjen er.

På sommeren er det flere drosjeselskaper som operer i Arendal, sammenlignet med resten av året. Vi ber derfor besøkende under Arendalsuka være oppmerksomme på at enkelte drosjer har langt høyere priser enn andre.

Flybuss

Flybussen mellom Arendal og Kristiansand Lufthavn Kjevik kjøres av Taxi og turvogn flybuss og har egne rutetider under Arendalsuka.

Flybussen stopper på Fløyheia

Under Arendalsuka har flybussen av- og påstigning på Fløyheia, ikke nede i Arendal sentrum. Ta glassheisen opp og ned til Fløyheia fra tunnelen ved torvet i Arendal. 

Drosje til flyplassen

Drosjeselskapene har fastpris til flyplassen:

Fly

Kristiansand lufthavn, Kjevik er nærmeste flyplass, 45 minutters kjøring fra Arendal.

Torp, Sandefjord lufthavn ligger drøye 2 timers kjøretur fra Arendal. Bussene til og fra Oslo stopper på Fokserød, og det er en kort taxitur fra Torp flyplass og ut til E18 og Fokserød.

Del gjerne i sosiale media:
Hopp til toppen